filosofie

Bijeenkomst Rotterdam

Zondag 15 mei kwamen we op het Pijnackerplein voor het eerst samen in Rotterdam om te filosoferen over de GGZ. Degene met de meeste kennis kon er helaas niet bij zijn, maar dit weerhield ons er niet van om een gesprek te starten. We praatte 2 uur lang over ervaringen met de GGZ. Deze keer waren we met 5 mensen. We begonnen met een voorstel ronde.

Maart bijeenkomst 2022

Deze maand hebben we voor het eerst de oude datum, de 11e van de maand, weer in gebruik genomen. Dezelfde als die we bij de video avonden gebruikten. Van ACU mochten we de dinsdag middag gebruiken daarom waren de bijeenkomsten een tijdje op de 2e dinsdag. Toen ACU door Covid dicht moest, konden we bij mensen in Lunetten terecht. Daar maakt het niet uit welke dag, dus om ervoor te zorgen dat er de grootste kans is dat iedereen een keer kan langskomen, organiseren we het voortaan op de 11e.

Februari bijeenkomst 2022

Helaas was ik weer 10 minuten te laat. De aanwezige bewoners wisten niet meer dat mijn gekozen naam Wonko is, dus was er wat verwarring toen ze aan kwamen. Gelukkig waren ze al wel binnen toen ik aan kwam dus is het toch goed gekomen. Een van ons had last van de oude sigaretten rook in de huiskamer. Het was relatief warm dus zijn we buiten gaan zitten. Ik zal de publieke uitnodiging blijven plaatsen maar deze mensen had ik afgelopen week persoonlijk gevraagd. Eén van hen was er voor de eerste keer bij. De mensen die eerder zijn geweest probeer ik altijd eraan te herinneren.

Januari bijeenkomst 2022

Op de tweede dinsdag van januari was ik voor 4 uur in de huiskamer. Degene die daar toevallig al was, ging houtzagen en de kachel aansteken. Iedereen die had toegezegd te komen had afgezegd, dus ben ik gaan lezen in de hoop dat er spontaan mensen zouden komen. Ik had deze keer geen rondje door het huis gedaan. Volgende keer doe ik dat wel, want om 5 uur kreeg ik een berichtje terug van iemand die ik gevraagd had of die weer wilde komen.

Filosoferen over de GGZ - 2

Dinsdag 9 november hadden we weer mensen uitgenodigd om te komen filosoferen over GGZ nadat het afgelopen maand zo interessant was. In de aanloop leek het er nog op dat het niet door zou gaan omdat er vooral afzeggingen waren. Uiteindelijk waren we toch nog met 7 personen. We hebben geprobeerd de structuur van vorige keer aan te houden met een aantekeningen vel en voorstel ronde, maar omdat we geen neurotypische breinen hebben is bij het onderwerp blijven soms lastig.

Labels

Een middag van filosoferen over de GGZ in de ACU

Dinsdag middag gingen we met een groepje om een klad papier zitten om te filosoferen over de GGZ, veel verder had ik als organisator er niet over nagedacht dus lieten we het gebeuren en ontstond er een interessant gesprek en een interessant klad papier met uitspraken die verschillende mensen belangrijk vonden. Ik had gehoopt op een soort van mind-map waarmee we zouden kunnen herleiden hoe het gesprek was gelopen, het werd wat rommeliger maar ik ben blij dat ik het nu als leidraad kan gebruiken om te vertellen hoe het gesprek ging.

Labels