Socratisch gesprek, thema: identiteit

Wanneer
19:30 - 21:30
maandag, 24 februari 2020
Inloop vanaf
19:00

Vaartscherijnstraat 51
3523 TB Utrecht
Nederland

Het thema voor deze bijeenkomst is identiteit. "Mag ik alsjeblieft mezelf zijn?" is de vraag die op de voorkant van de Mad Pride flyer staat. Bij mensen met psychose gevoeligheid is de angst voor het verliezen van de eigen identiteit een bekend thema. Sommige autistische mensen zien hun autisme niet langer als ziekte maar als uitingsvorm van neurodiversiteit en daarmee als onderdeel van hun identiteit. Maar wat is identiteit eigenlijk? Hoe ervaren we die? En tegen wat voor problemen lopen we op in de praktijk wanneer onze eigen identiteit in het geding komt?

Je kunt je aanmelden voor het socratisch gesprek door een email te sturen naar discussie@madpride.nl, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Ter voorbereiding vragen we je alvast na te denken over een situatie die je hebt meegemaakt waarin identiteit een rol speelde.

Aan het begin van het socratisch gesprek vragen we wie diens ervaring wil inbrengen als casus, samen kiezen we daar dan één uit, welke dan de basis vormt voor het socratisch gesprek, waarbij we samen opzoek gaan naar nieuwe inzichten. Een casus uitkiezen lukt niet altijd en in dat geval hebben we die avond een filosofisch gesprek of discussie, wat ook altijd heel interessant is. Er is koffie en thee.

Mocht je een reminder willen en op de hoogte gehouden worden van toekomstige filosofie-avonden die wij organiseren? Dan kun je je inschrijven voor onze filosofie mailinglist door een tekstloos mailtje te sturen naar filosofie-subscribe@madpride.nl.

Met vriendelijke groet,

Bauke, Joop, Reinoud en Caroline