Aanwezig bij OV protest utrecht

Omdat ik een Instagram account heb met anti-validistische informatie (anarcho_capableism) was me gevraagd om de oproep voor een ‘disability blok’ daar te delen. Ik zou het herkenningspunt zijn met een Mad pride vlag (gemaakt op een kussensloop)

flyer oproep disability blok op ov protest 23-9

Ondertussen bleek de vlag in de kleuren van de Cheshire Cat al af te zijn dus hebben we die kunnen gebruiken. Helaas viel de opkomst tegen, ik had aangekondigd een stil (prikkelarm) blok te vormen en had extra lege bordjes bij me zodat mensen op een andere manier hun mening konden delen.

Uiteindelijk bleek degene die het blok had opgezet niet aanwezig te kunnen zijn maar die had al wel wat bordjes gemaakt en afgegeven, dit kwam goed uit want zo introduceerde die me met een mede activist waarmee ik de rest van de demonstratie heb opgetrokken, ik rij met 1 hand in een rolstoel dus had ik een bord achterop hangen, de borden die waren gebracht had ik uitgedeeld, die gingen meer over de nalatigheid van NS/ProRail van de lift reparatie op stations.

MP vlag, bord met; mijn protest is geen verwardheid

In eerste instantie werd verzameld op het Jaarbeursplein, door de regen was het naar boven verplaatst waar we een tijdje stonden en aan mensen konden uitleggen waar de vlag van is: Mad Pride voor mensen met ervaring in de GGZ. Helaas had ik geen flyers of stickers bij me.
De foto van Oscar Brak laat zien hoe we opvielen met de vlag.

MP vlag achter een groep mensen met protest borden en socialistische vlaggen

Na wat toespraken door politici die me helemaal niet interesseren zijn we weer naar beneden naar het Jaarbeursplein gegaan, van daaruit zijn we via een omweg door het centrum naar het Moreelse park gelopen, daar was nog de spontane actie om naar het NS kantoor de gaan, wat helaas gesloten was maar mensen hebben wat stickers geplakt. Daarna ben ik met de vlaggendrager terug naar mijn canta gegaan om de vlag of te ruimen en naar huis te gaan. Het was een gezellige mars en we hadden veel meer aanspraak over Mad Pride dan verwacht dus ben ik van plan dit vaker te doen, en dan wel flyers en stickers mee te nemen

Labels