Mad Pride Nederland

E-mail
info@madpride.nl

Open Inloop Mad Pride

Elke 2e dinsdag van de maand heeft Mad Pride open inloop op de Voorstraat 71 in Utrecht politiek cultureel centrum ACU opent haar deuren om 4 uur voor ons zodat we elkaar eens kunnen ontmoeten en spreken over wat ons bezig houdt. Kom je 12 oktober binnenlopen?


Aansluitend is neurodivers support netwerk de Lepelfabriek aanwezig van 18:00 tot 20:00.

Online TV-avond 'Hoe kun je nou zo leven'

Deze film avond kijken we een docu over “gelukkig” zijn, dit concept wordt over het algemeen gekoppeld aan het hebben van “succes” in deze docu komen 4 mensen aan het woord die door omstandigheden dat “succes” niet kunnen behalen maar volledig tevreden zijn met de situatie waar ze nu in zitten.

Online TV-avond 'Experimenteren met patiënten'

Op 11 april is de vijfde filmavond van Mad Pride. Kijk je mee naar de Zembla aflevering over onderzoek naar medicatie in een zorginstelling?

Na de docu gaan een paar mensen van Mad Pride in gesprek over de aflevering, het onderzoek en hoe de instelling ermee om ging. Dat de instelling na de uitzending met een persbericht komt waarin het beweert dat de mensen wel wilsbekwaam zijn is op zijn minst verdacht, deze informatie geeft extra diepgang aan de uitzending.

Online filmavond - Crazy

Uit veiligheidsoverwegingen zijn er een poosje geen Mad Pride marsen. Daarom organiseren we op 11 november een online filmavond. Om 20:00 gaan we samen de documentaire Crazy kijken. De film volgt Eric in zijn lange strijd om zijn eigen keuzes te maken in de zorg die hij krijgt. Om 20:45 hebben we een pauze en dan gaan we om 21:00 weer verder. Om ongeveer 21:25 is de film afgelopen, waarna er tijd is om na te kletsen.

Mad Pride mars Den Dolder

De eerste Mad Pride mars was op 18 september 1993 in Toronto, daarom houden we op deze dag een mars. Dit keer in Den Dolder. Vooraf houden we een potluck picknick. De route is opgeknipt in twee delen, zodat je kunt kiezen of je de hele route meeloopt of slechts een deel.

Route:

Mad Pride mars Amersfoort

Update:

We verwachten dat de demonstratie probleemloos zal verlopen, maar mocht de politie moeilijk doen. Advocaat mr. Bo Tieman, Utrecht stelt zich pro-deo voor ons beschikbaar mocht dat onverhoopt nodig zijn (tel.nr. 030-2611610). Voor vragen kun je contact opnemen met de arrestantengroep (AG) tel.nr. 0683450431. Aan het begin van de tocht geven we hier meer uitleg over.

MP Meet - Verkiezingsmanifest

Op 17 maart 2021 zijn er nieuwe Tweede Kamer verkiezingen. Dat lijkt nog ver weg, maar zo rond september beginnen partijen al met hun verkiezingscampagne. Dan publiceren zij ook hun partijprogramma. Willen we daar invloed op uitoefenen en daarmee invloed hebben op de inhoud van het verkiezingsdebat, dan is *nu* het moment om partijen te adviseren over wat wij belangrijk vinden en willen zien veranderen in de maatschappij. Daarom willen we een verkiezingsmanifest schrijven. Deze MP Meet willen we praten over hoe we dat gaan aanpakken en wat daar zoal in moet komen te staan.