Twitch

Online TV-avond 'Experimenteren met patiënten'

Op 11 april is de vijfde filmavond van Mad Pride. Kijk je mee naar de Zembla aflevering over onderzoek naar medicatie in een zorginstelling?

Na de docu gaan een paar mensen van Mad Pride in gesprek over de aflevering, het onderzoek en hoe de instelling ermee om ging. Dat de instelling na de uitzending met een persbericht komt waarin het beweert dat de mensen wel wilsbekwaam zijn is op zijn minst verdacht, deze informatie geeft extra diepgang aan de uitzending.

Online filmavond - Crazywise

[CRAZYWISE logo]

 

Ook in de maand december organiseren we weer een filmavond. Op dertien december gaan we samen kijken naar Crazywise. De film laat zien hoe er in andere culturen wordt aangekeken tegen wat we hier psychische stoornissen noemen. Wat kunnen we daarvan leren en wat kunnen we leren van mensen die hun crisis hebben ingezet als een nieuw begin?

Online filmavond - Crazy

Uit veiligheidsoverwegingen zijn er een poosje geen Mad Pride marsen. Daarom organiseren we op 11 november een online filmavond. Om 20:00 gaan we samen de documentaire Crazy kijken. De film volgt Eric in zijn lange strijd om zijn eigen keuzes te maken in de zorg die hij krijgt. Om 20:45 hebben we een pauze en dan gaan we om 21:00 weer verder. Om ongeveer 21:25 is de film afgelopen, waarna er tijd is om na te kletsen.