Filosofie en Psychiatrie

E-mail
discussie@madpride.nl

Socratisch gesprek, thema: autonomie en afhankelijkheid

Het thema voor deze bijeenkomst is autonomie en afhankelijkheid. Je kunt je aanmelden voor het socratisch gesprek door een email te sturen naar discussie@madpride.nl, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Ter voorbereiding zou je alvast kunnen nadenken over of je een situatie hebt meegemaakt waarin deze een belangrijke rol speelde. We hebben koffie en thee.

Socratisch gesprek, thema: gelijkwaardigheid

Het socratische gesprek is een open dialoog gespreksvorm, waarbij we een door de deelnemers gekozen casus gezamenlijk analyseren en daarmee zélf tot inzichten komen.

Het thema voor deze avond is: Gelijkwaardigheid.

Gevraagd wordt om vóór aanvang van deze bijeenkomst een situatie te bedenken die je hebt meegemaakt waarbij de gelijkwaardigheid met de ander in het geding kwam en die je zou willen bespreken binnen de groep.

Psychiatrie en Filosofie avond, Thema: Eigen waarheidsbeleving en het respect daarvoor

Op maandag 7 oktober a.s. organiseert Mad Pride bij Enik Recovery College Hoograven een avond Psychiatrie en Filosofie met een Socratisch Gesprek. De gespreksleiding is in handen van Joop Kools (initiatiefnemer en begeleider van de maandelijkse Socratisch Cafés van Utrecht in Dialoog).

Thema is “Eigen waarheidsbeleving en het respect daarvoor”.

Avond filosofie & psychiatrie

Op maandag 9 september a.s. organiseren wij bij Enik Recovery College Hoograven een avond Psychiatrie en Filosofie met een Socratisch Gesprek. De gespreksleiding is in handen van Joop Kools (initiatiefnemer en begeleider van de maandelijkse Socratisch Cafés van Utrecht in Dialoog).  

Het thema is "Het bezit van vrijheden en autonomie binnen de psychiatrie".