Programma Mad Pride Dag 27-5-2017

Programma Mad Pride Dag 27-5-2017

Voor en door Dollen En Dwazen En Ander Gespuis
De Mad Pride Dag is op 27 mei in De Nieuwe Jutter, Amerhof 66 Utrecht.

12:30 Inloop
12:30 – einde Doorlopend dagprogramma met gekkigheid
met o.a. Boekenspeelhoek, stoepkrijt, 1000 lege witte kaarten, cartoons, droeftoeters en krijg de klere
13:00 Opening door Mad Pride
13:30 – 14:45 Eerste ronde workshops:
• Open dialoog
• Associatief dichten
• Theater van de Onderdrukten
14:45 – 15:30 Pauze met Mad Meals en Muziek
15:30 – 16:45 Tweede ronde workshops:
• Open dialoog
• Theater van de Onderdrukten
17:00 Open Podium
met afsluiting van de workshops en muziek
18:00 – … Avondprogramma – meer info volgt!
met friet, update Mad Pressure on Politics, ballorigheid
en Lizz Kontra (band)

Workshop Associatief dichten
Door David de Ruiter en Lennart Ras
Iedereen heeft interessante associaties, die soms gewoon leuk zijn, maar zeker ook helend kunnen werken. Door middel van symboliek en abstracties komen je problemen en frustratie in een ander daglicht te staan.
David de Ruiter en Lennert Ras zullen met ons hun kennis en ervaring met het schrijven associatieve gedichten delen. Zij hebben oefeningen bedacht om ons associatief vermogen aan te wakkeren en zelf tot een associatief gedicht te komen.
Als mensen ervoor voelen, kunnen ze hun eigen gedicht op het eind van de middag ten gehore brengen, of door David en Lennert laten voordragen.
Uit de workshop zal een gezamenlijk kettinggedicht voortkomen. Als je je emailadres achterlaat, krijg je deze opgestuurd.

Workshop Theater van de Onderdrukten: Ongedwongen dwang
Door Stichting Levenskunst
Theater van de onderdrukten is een methode van Augusto Boal. Deze methode is erop gericht mensen weerbaarder te maken door bewustwording en het laten ontdekken van eigen kracht, zodat ze hun stem in de maatschappij kunnen laten horen.
Op de Mad Pride Dag zullen workshopleiders in opleiding van Stichting Levenskunst ons kennis laten maken met deze theatermethode, onder het thema ongedwongen dwang. Stichting Levenskunst is een organisatie door en voor mensen die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, verslaving, psycho-sociale problematiek of een handicap door fysieke beperking. Door middel van ontmoeting en theater willen zij positieve veranderingen teweeg brengen in de samenleving en individuele levens.
Nieuwsgierig? Probeer het uit op de Mad Pride Dag.

Workshop Open Dialoog
Door Mario Domen
Open Dialogue is een Finse methode om onnodige intramurale opnamen van mensen in psychotische crises te voorkomen en tegelijkertijd het sociale systeem waarin de crisis zich voordoet bij het proces te betrekken. Open dialogen kunnen door iedereen uit het netwerk van een cliënt worden bijeengeroepen.
Tijdens de open dialoog wordt er gestreefd naar een gemeenschappelijke taal die alle betrokken kunnen spreken. Zoals de naam al zegt zijn er weinig regels (open dialoog) en er wordt ook niet naar een bepaald doel toegewerkt. Het belangrijkste is dat alle betrokken merken dat er naar hen geluisterd wordt, dat er een sfeer van vertrouwen ontstaat waarin iedereen zich durft uit te spreken, waarin geen uitspraken worden afgedaan als ‘psychotisch’ of welke andere kwalificatie dan ook. Elke uitspraak wordt op zichzelf als waar beschouwd. Als de inhoud ervan voor iemand niet duidelijk is, wordt om een verduidelijking gevraagd. Ook wordt erop gelet of een uitspraak een feitelijk, een gevoelsmatig of een symbolische betekenis heeft.
In de workshop zullen we na een korte theoretische inleiding vooral gaan oefenen in non verbale communicatie. Elementen die we daarbij betrekken zijn: waar sta ik in mijn systeem? Hoe neem ik de ander waar? Hoe neemt de ander mij waar? Hoe vinden we een gezamenlijkheid?