Mad Pride workshop bij ACU: verschil tussen versies

Uit Mad Pride Nederland
Ga naar:navigatie, zoeken
kGeen bewerkingssamenvatting
(Afbeeldingen toegevoegd)
Regel 15: Regel 15:
Zaterdag 3 februari VBU Cafe - Mad Pride, met spreker
Zaterdag 3 februari VBU Cafe - Mad Pride, met spreker


Deur open 16:00, start om 16:30</blockquote>
Deur open 16:00, start om 16:30</blockquote><gallery mode="slideshow">
Bestand:Vrije bond utrecht cafe mad pride poster.jpg|alt=<nowiki>{{Bestand:Vrije_bond_utrecht_cafe_mad_pride_poster.jpg}}</nowiki>
Bestand:Vrije bond cafe mad pride.jpg|alt=
Bestand:Be mindful of peoples needs.jpg|alt=
</gallery>


== Verslag ==
== Verslag ==

Versie van 13 mrt 2024 00:02

Wat
Praten over dwang in de psychiatrie en het normaliseren van anders zijn.
Website
https://www.instagram.com/p/C2SGpD9o0Wm/
Wanneer
za. 3 februari 2024
16:00 - 19:00
Start om
16:30
Locatie
ACU
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht
Nederland
Bezig met het laden van de kaart...

Een van onze leden is ook actief bij Vrije Bond dus heeft die als thema voor het komende Vrije Bond café Mad Pride voorgesteld. Deze info heb ik van Vrije Bond Instagram:

EVENT: VB-CAFE UTRECHT

We gaan het hebben over dwang in de psychiatrie en normaliseren van anders zijn. Dwang zou niet goedgepraat moeten worden onder het mom van zorg, en zeker niet in een wereld waar vreemd gedrag wordt gezien als het resultaat van een mentale ziekte. De "doe maar normaal" cultuur van Nederland biedt geen ruimte voor mensen die anders zijn, laat staan neurodivergentie. Zorg zou moeten gaan zonder dwang en met informed consent.

Zaterdag 3 februari VBU Cafe - Mad Pride, met spreker

Deur open 16:00, start om 16:30

Verslag

In samenwerking met Vrije Bond Utrecht waren we zaterdag middag in politiek café ACU waar zij elke 1e zaterdag van de maand vanaf 4 uur de zaal mogen gebruiken, gisteren stond Amy op het podium om over Mad Pride te vertellen, ze vertelde over de drie speerpunten:

  • Zelfbeschikking,
  • Diversiteit en
  • Toegankelijkheid.

Ze vroeg daarna aan het publiek om onderling te bespreken of gedwongen solitaire opsluiting ooit gewenst kan zijn. Ik had het er met degene naast me over dat als de persoon toe is aan stilte het goed kan uitkomen, maar dat is uitzonderlijk als het goed uit komt voor de persoon die wordt weggestopt, de ander zei dat je vervolgens ook geen invloed hebt op wanneer je er uit komt en met verschillende absurde ideeën kwamen we tot de conclusie dat gedwongen afzondering nooit gewenst is.

Na een korte periode nam Amy het woord weer en vertelde verder over diversiteit, waarna er weer een vraag kwam en we ten slotte nog uitleg kregen over toegankelijkheid. Na afloop werd opgeroepen om memorabele dingen te delen op de papieren die in de zaal lagen, daar was nog een beetje een drempel voor maar zoals in de afbeelding te zien zijn er wel wat dingen gedeeld. We hadden ook wat promotie materiaal bij ons zoals teksten en stickers, Amy vroeg nog om donaties zodat we een nieuwe tekst die gebaseerd is op deze presentatie volgende keer op papier kunnen mee geven.