Maart bijeenkomst 2022

Deze maand hebben we voor het eerst de oude datum, de 11e van de maand, weer in gebruik genomen. Dezelfde als die we bij de video avonden gebruikten. Van ACU mochten we de dinsdag middag gebruiken daarom waren de bijeenkomsten een tijdje op de 2e dinsdag. Toen ACU door Covid dicht moest, konden we bij mensen in Lunetten terecht. Daar maakt het niet uit welke dag, dus om ervoor te zorgen dat er de grootste kans is dat iedereen een keer kan langskomen, organiseren we het voortaan op de 11e. In maart viel de 11e op een vrijdag, wat voor sommige onhandig was maar voor andere juist goed uitkwam. Voor mij als verder werkloze host maakt het weinig uit welke dag in de week het is. De volgende zal op maandag 11 april zijn van 16.00 tot 18.00. Helaas dacht ik dat ik het verslag al had geschreven dus wordt het nu diep graven om 3 weken later nog te bedenken waar we het over hadden, gelukkig heb ik de aantekeningen nog. Als je er bij was, geef gerust toevoegingen in een mail of onder de Facebook post als ik de volgende aankondig.

Foto van de aantekeningen bij de bijeenkomst. Verschillende stukken tekst zijn gemarkeerd met een cijfer.
  1. Mad Pride Bijeenkomst. Deze keer waren we met een oude bekende en een nieuwe, het was mooi weer dus zijn we buiten gaan zitten, dat was fijn, ik kijk uit naar volgende bijeenkomsten dat het steeds warmer wordt.
  2. Choco hokje, yum yum. De vaste bezoeker had chocolade mee genomen en had daar meteen een hokje voor gemaakt, we hadden het waarschijnlijk over diagnoses en dat hokjes fijn kunnen zijn maar ook heel beperkend.
  3. Ondertussen waren we mandarijn aan het eten en de schil kreeg een eigen op maat gemaakt hokje, wat een interessant gesprek veroorzaakte over konijnen hartjes en wat het nog meer kan zijn, uiteindelijk is het een hartje geworden.
  4. Degene die het meest aan de norm voldoet is het meest anders dan de rest. Dit is echt een mooie uitspraak. Ik dacht dat komt vast uit een boek, maar internet kan het niet vinden, dus zal een van ons het gezegd en opgeschreven hebben.
  5. Hulpverlening hoet niet GGZ te zijn om mee te praten. Zelf heb ik nooit een GGZ opname gehad. Ik had een goede ervaring met de psychiater Ven Wolfheze die naar me luisterde en me geen medicatie maar therapie gaf. Daarom heb ik soms het gevoel dat ik niet mee kan praten met mensen die een opname hebben gehad, maar de anderen bevestigden dat mijn nare ervaring met de zorg, onder andere de 6 maanden intern in Groot Klimmendael me genoeg ervaring met autoritaire “zorg” heeft gegeven om mee te kunnen praten, ik schreef op:
  6. Vergelijkbare ervaring.

Volgende keer zal ik weer sneller het verslagje schrijven, of kom je de 11e meepraten en maak jij het verslag?