Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Socratisch Gesprek over de verbinding tussen ervaringsdeskunige en ggz professional

15 juli @ 19:00 - 21:30

Op maandag 15 juli a.s. organiseert Madpride bij Enik een avond Psychiatrie en Filosofie met wederom (vanwege succes voortgezet!) een Socratisch Gesprek. De gespreksleiding is in handen van Joop Kools (initiatiefnemer en begeleider van de maandelijkse Socratisch Cafés van Utrecht in Dialoog)

Thema is “Het zoeken naar verbinding tussen de wereld van de ervaringsdeskundige en die van de medische stand”.

Het is mooi en goed dat ervaringsdeskundigheid binnen het werk in de ggz een steeds grotere rol krijgt. Helaas wordt er in het gesprek tussen ervaringsdeskundige en ggz professional nogal eens vervormd naar elkaar geluisterd. Wat de één bijvoorbeeld van groot belang vindt, kan de ander afdoen als bijzaak. De gewenste én noodzakelijke overbrugging van de verschillende invalshoeken blijkt dan in de samenwerking niet tot stand te kunnen komen.

In dit Socratisch Gesprek zal ervaringsdeskundige Chris een zaak inbrengen waarin zij worstelt met de communicatie tussen haar en de (beslist welwillende) ggz medewerker.

De deelnemers aan het Socratisch Gesprek zullen aan de hand van vragen proberen meer inzicht in het probleem van Chris te krijgen. Het eigen oordeel wordt hierin uitgesteld en er wordt ook geen advies gegeven. Pas aan het eind geeft iedereen afzonderlijk een idee hoe, volgens hem of haar, dit probleem aangepakt kan worden.

Wanneer?
Maandag 15 juli 2019
19.30 uur tot 21.30 uur.
Inloop vanaf 19.00 uur

Waar?
Enik Recovery College Hoograven
Vaartscherijnstraat 51
3523 TB Utrecht

Opgeven als deelnemer kan via spreekuur89@madpride.nl

We hopen jullie daar te zien!

Gegevens

Datum:
15 juli
Tijd:
19:00 - 21:30

Locatie

Enik Recovery College (Hoograven)
Vaartscherijnstraat 51
Utrecht, 3523 TB Nederland
+ Google Maps

Organisator

Mad Pride Nederland
E-mail:
info@madpride.nl
Website:
https://madpride.nl